De Slag Om Het IJspaleis

De Slag om het IJspaleis met burgemeester Pauline Krikke

By January 31, 2018 No Comments

Burgmeester Pauline Krikke is te gast in de vierde talkshow van De Slag om het IJspaleis. Op het programma staan verder een themagesprek over segregatie en een discussie over het Haagse nachtleven. De talkshow is gratis toegankelijk, op 13 februari van 18:00 tot 19:00 uur op de eerste etage van de Centrale Bibliotheek.

Pauline Krikke is bijna een jaar burgemeester van Den Haag. Haar voorganger, Jozias van Aartsen, stapte voortijdig op om zijn opvolger gelegenheid te geven zich in te werken voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Wat heeft die inwerkperiode aan inzichten opgeleverd? Hoe gaat Krikke als burgemeester die boven de partijen staat Hagenaars bewegen naar de stembus te gaan? En hoe zorgt ze ervoor dat er ordentelijk kan worden gekozen?

Themagesprek: segregatie

Het themagesprek gaat over ‘segregatie’. Welke risico’s schuilen in een verdeelde stad? Zijn verschillen per definitie slecht? En hoe kan de segregatie die in de stad van zand en veen extra sterk lijkt, worden geslecht? Daarover wordt gesproken met arabist en journalist Maarten Zeegers, auteur van het boek ‘Ik was een van hen’ dat hij schreef op basis van zijn undercover-ervaringen als orthodoxe moslim in Transvaal. Het panel bestaat verder uit Maarten Bakker, directeur van Theater Dakota dat zich inspant om een diverser publiek aan te spreken en Shanella Bridgewater, initiatiefnemer van het Amazing Women’s Centre. Die stichting organiseert activiteiten om vrouwen uit hun isolement te halen. Mieke van Dixhoorn, politiek verslaggever van DHC, inventariseert tijdens het gesprek de stemming onder politiek en publiek.

Uitgaansleven

Een ander verkiezingsonderwerp dat in de talkshow aan bod komt, is het Haagse uitgaansleven. ‘Inspreker’ Zoë van Eldik hoopt met haar pleidooi raadsleden en bestuurders te overtuigen van de noodzaak ‘de betutteling’ een halt toe te roepen. Marcel Verreck verzorgt op 13 februari een column, huisband Caterpillar rijgt de onderwerpen muzikaal aan elkaar.

Over de talkshowreeks

Elke tweede dinsdag van de maand organiseert stichting Debatmeester in samenwerking met weekkrant Den Haag Centraal een live talkshow met politieke inslag. De reeks is bedoeld om Hagenaars in stelling te brengen zich in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart te verdiepen in de Haagse gemeentepolitiek. Tegelijkertijd geeft het programma lokale politici inzicht in hoe in de stad over vraagstukken wordt gedacht. Presentatie is in handen van Ivar Lingen en Theodore Pronk.