De Slag Om Het IJspaleis

De Slag om het IJspaleis over coalitie-onderhandelingen

By April 8, 2018 No Comments

In de zesde editie van de politieke talkshow ‘De Slag om het IJspaleis’ is 10 april volop aandacht voor de onderhandelingen over een nieuw stadsbestuur. Het programma is tussen 18:00 en 19:00 gratis bij te wonen op de eerste etage van de Centrale Bibliotheek.

Na de verkiezingen van 21 maart is het wachten op een nieuwe college van b&w. Met wethouder Tom de Bruijn (D66) wordt gesproken over de kunst van het onderhandelen en het sluiten van compromissen. De Bruijn was in 2014 als formateur betrokken bij de totstandkoming van de samenwerking tussen D66, VVD, PvdA, Haagse Stadspartij en CDA.

Met Kim Schofaerts (MKB Den Haag), Heleen Weening (Duurzaam Den Haag) en Peter Heskes (gemeentelijk ombudsman) wordt onderzocht hoe het nieuwe stadsbestuur slagen kan maken op het gebied van dienstverlening, duurzaamheid en ondernemerschap. In de rubriek Wijk aan het Woord is er spreektijd voor de Stichting Bewonersbelangen Kijkduin, Marcel Verreck verzorgt een column, huisband Caterpillar rijgt het programma muzikaal aan elkaar. Ivar Lingen en Theodore Pronk presenteren de politieke talkshow.

 

Editie#6 

10 april

18:00 – 19:00 uur (inloop vanaf 17:45 uur, borrel na afloop)

Centrale Bibliotheek aan het Spui (eerste etage)

Gratis toegang