De Slag Om Het IJspaleis

De Slag om het IJspaleis met wethouder Joris Wijsmuller

By May 3, 2018 No Comments

In de mei-editie van de talkshow De Slag om het IJspaleis is Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij te gast. Verder aandacht voor de lokale politieke journalistiek en het blowverbod. Het programma vindt op 8 mei tussen 18:00 en 19:00 uur plaats op de eerste etage van de Centrale Bibliotheek en is gratis toegankelijk.

Zestien jaar zat Wijsmuller in de oppositie totdat zijn partij in 2014 een grote verkiezingswinst boekte en hij namens de HSP wethouder werd. Het zal voor hem bij vier jaar blijven; na de verkiezingsnederlaag van 21 maart is Wijsmuller immers weer terug bij af. Debatmeester bevraagt Wijsmuller over hoe de HSP-voorman zijn periode in het stadsbestuur heeft ervaren en welke kansen hij ziet om vanuit de oppositie toch af te maken wat hij in gang heeft gezet.

Lokale journalistiek

Over de rol van media tijdens en na de verkiezingscampagne wordt gesproken met een mediapanel dat bestaat uit Aukje van Roessel (politiek redacteur De Groene Amsterdammer/columnist Den Haag Centraal), Maarten Brakema (politiek verslaggever Omroep West) en Niels Klaassen (politiek verslaggever AD/Haagsche Courant).

En meer!

Verder aandacht voor het Haagse blowverbod waarover met Gerard Smit (Vereniging van Haagse Cannabis Shops) wordt gesproken en een bijdrage van DHC-columnist Marcel Verreck. De items worden muzikaal aan elkaar geregen door huisband Caterpillar, presentatie is in handen van Theodore Pronk en Ivar Lingen.

De Slag om het IJspaleis #7
8 mei  2018
18:00 – 19:00 uur
Centrale Bibliotheek, Den Haag
Gratis toegang