De Slag Om Het IJspaleis

De Slag om het IJspaleis over coalitieakkoord

By June 4, 2018 No Comments

In de laatste talkshow van De Slag om het IJspaleis wordt met vijf architecten van het nieuwe stadsbestuur gesproken over hun plannen met Den Haag. Verder onder meer een interview met vertrekkend CDA-wethouder Karsten Klein. Het programma vindt dinsdag 12 juni tussen 18:00 en 19:00 uur plaats op de eerste etage van de Centrale Bibliotheek en is gratis toegankelijk.

Groep de Mos, VVD, D66 en GroenLinks zijn het met elkaar eens geworden over een coalitieakkoord. In de Centrale Bibliotheek worden Richard de Mos, Rachid Guernaoui (Groep de Mos/Hart voor Den Haag), Boudewijn Revis (VVD), Robert van Asten (D66) en Arjen Kapteijns (GroenLinks) bevraagd over hun keuzes voor de stad. Wat mogen Hagenaars verwachten van het nieuwe college op het gebied van woningbouw, duurzaamheid, mobiliteit, economie en veiligheid? Tijdens het gesprek is er ook gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen aan de college-architecten. Deze kunnen worden aangemeld via de Facebook-pagina van Debatmeester.

Waar enerzijds een nieuw college aantreedt, wordt anderzijds afscheid genomen van een aantal wethouders. Onder hen Karsten Klein van het CDA, dat de komende vier jaar een oppositierol wacht. Met hem blikt Debatmeester terug op acht jaar wethouderschap waarin hij verantwoordelijk is geweest voor de ontwikkeling van de Scheveningse haven en zorg. Hoe heeft hij die jaren ervaren? Wat laat hij na? En welke opdrachten geeft hij zijn opvolger(s) mee? Verder wordt gesproken met Jacob Snijders, voorzitter van het Wijkberaad Bezuidenhout, over hoe zijn initiatief voor een ‘leefbaarheids-effectrapportage’ is doorgedrongen, huisband Caterpillar rijgt de items muzikaal aan elkaar. Presentatie is in handen van Ivar Lingen en Theodore Pronk. Na afloop kan worden nagepraat tijdens een borrel.

Laatste De Slag om het IJspaleis

Op 12 juni is de laatste van in totaal acht talkshows die Debatmeester sinds november 2017 elke tweede dinsdag van de maand heeft georganiseerd in samenwerking met weekkrant Den Haag Centraal. Met de talkshows hebben Debatmeester en DHC Hagenaars gelegenheid geboden zich in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart te verdiepen in de lokale politiek. Aanvullend op de talkshows, waaronder een lijsttrekkersdebat, heeft Debatmeester met Omroep West interviews gemaakt met alle Haagse lijsttrekkers die onderdeel uitmaakten van een tiendelige tv-programmareeks die via Den Haag TV en internet is uitgezonden.  

Foto: gemeente Den Haag > Valerie Kuypers