HET INITIATIEF

Debatmeester is een initiatief van de Haagse journalisten Ivar Lingen en Theodore Pronk. De stichting wil met journalistieke producties over lokale politieke onderwerpen het maatschappelijk debat hierover stimuleren.

Hiervoor wordt samengewerkt met media, zoals Den Haag Centraal, Omroep West, De Oud Hagenaar en Stadsomroep Den Haag. Als ‘bijlage’ van deze media wil Debatmeester op eigen wijze zorgen voor verdieping van de Haagse gemeentepolitiek.

De debatmeesters, Theodore Pronk en Ivar Lingen

DE DEBATMEESTERS

Ivar Lingen at de slag om het ijspaleis
Theodore Pronk at de slag om het ijspaleis
Ivar Lingen

Ivar Lingen is een van de co-presentatoren van het radio-programma Muijs in de Morgen van Omroep West. Eerder was Lingen werkzaam als verslaggever voor diverse media en werkte hij als (politiek) redacteur en verslaggever voor Radio1 (Kamerbreed en Radio Eén Vandaag).

Theodore Pronk

Freelance journalist Theodore Pronk zette zijn eerste stappen in de (politieke) journalistiek in 2008 bij Dagblad Trouw en weekkrant Den Haag Centraal. Daarna werkte hij onder meer als correspondent voor De Telegraaf en als politiek redacteur voor het Radio1-programma Kamerbreed. Met Lingen maakte Pronk van 2014 tot en met 2017 het politieke radioprogramma Nieuwslicht.

BESTUUR

Voorzitter
Kees Boonman, politiek journalist en commentator

Secretaris
Jeroen Bijl, jurist en fervent radiomaker

Penningmeester
Bart Dirks, journalist De Volkskrant

On the set of the slag om het ijspaleis