De Slag Om Het IJspaleis

Programma talkshow #2

By December 1, 2017 No Comments

Hoe blijft Den Haag een (be)woonbare stad? Die vraagt staat centraal tijdens de tweede talkshow van De Slag om het IJspaleis die op 12 december tussen 18:00 en 19:00 uur plaatsvindt in de Centrale Bibliotheek.
Centraal onderdeel van het uur-durende programma is een themagesprek dat op 12 december gaat over wonen in Den Haag, een vraagstuk dat met de groei naar 625 duizend inwoners zeer prangend is. Welke valkuilen en oplossingen ziet de praktijk? Daarover gaan Dré Boidin van woningcorporatie Staedion, Wicher Mol van gebiedsontwikkelaar BPD en architect Jeroen Geurst van Platform Stad met elkaar en publiek in gesprek.
In het programma ook een interview met de Haagse Jeugdombudsman Bert van Alphen over armoede onder jongeren en zijn ervaringen als wethouder namens GroenLinks. Verder zet het wijkberaad Bezuidenhout zijn verkiezingsonderwerp op de agenda, verzorgt Aukje van Roessel (politiek journalist van De Groene Amsterdammer) een column en rijgt huisband Caterpillar muzikaal de items aan elkaar. Presentatie: Theodore Pronk en Ivar Lingen.