Talkshow Spuigasten

Talkshow Spuigasten met Martijn Balster, Jan Latten en Richard de Mos

By December 16, 2019 No Comments

In de laatste editie van de Haagse politieke talkshow Spuigasten van dit jaar zijn kandidaat-wethouder Martijn Balster (PvdA), sociaal demograaf Jan Latten en ex-wethouder Richard de Mos te gast.

In talkshow Spuigasten van stichting Debatmeester en AD Haagsche Courant wordt teruggeblikt op de coalitievorming in Den Haag en de presentatie van het coalitieakkoord ‘Samen voor de stad’ dat door VVD, D66, GroenLinks, CDA en PvdA werd gepresenteerd. De lokale lasten gaan omhoog, de vooringenomen bezuinigingen van het vorige college zijn deels van tafel, maar de nieuwe coalitie doet ook wat nieuwe investeringen. Wat betekent dit akkoord voor Den Haag? Presentatoren Ivar Lingen (Debatmeester) en Julia Broos (AD) spreken met hoofdonderhandelaar en kandidaat-wethouder Martijn Balster van de PvdA.

Den Haag is een sterk verdeelde stad. En die segregatie gaat alleen maar toenemen, voorspelt hoogleraar en sociaal demograaf Jan Latten. Latten vertelt in Spuigasten waar hij dat op baseert en legt uit voor welke uitdagingen de stad staat.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos organiseert ook dit jaar op derde kerstdag weer een feestdiner voor eenzame ouderen en mensen met een kleine beurs. Dat gebeurt opnieuw in zalencentrum Opera. Het onderzoek van de rijksrecherche naar mogelijke bevoordeling van deze feestzaal door de politieke partij, verandert daar niets aan. Richard de Mos legt in Spuigasten uit waarom de partij het feestje organiseert. Met het nieuwe jaar in aantocht is het ook een moment van reflectie en vooruitkijken. Hoe kijkt De Mos terug op het politieke jaar?

Talkshow Spuigasten is elke derde dinsdag van de maand van 18.00 tot 19.00 uur in de centrale bibliotheek aan het Spui. Publiek kan de talkshow live bijwonen; hapjes en drankjes zijn gratis. De talkshow wordt daarnaast live uitgezonden via Den Haag TV en AD.nl.