Talkshow Spuigasten

Talkshow Spuigasten met optreden van De Kraaien

By January 21, 2020 No Comments

Hoe kijkt de Haagse band De Kraaien terug op oudjaar zonder vreugdevuur? En waarom steunden zij de traditie in Duindorp met hun nummer 1 Team, 1 Taak? Het is een van de onderwerpen die vanavond om 18.00 uur voorbijkomen tijdens de talkshow Spuigasten, een initiatief van AD Haagsche Courant en Debatmeester.

De populaire band laat het loflied voor Duindorp horen en sluit af met een nieuw nummer.

Ook te gast is Hilbert Bredemeijer, de nieuwe CDA-wethouder van onderwijs, sport en buitenruimte. Hij wordt onder meer bevraagd over hoe hij terugkijkt op zijn benoeming en het vertrek van partijgenoot Daniƫlle Koster, die fractievoorzitter was en opstapte toen bleek dat niet zij maar Bredemeijer naar voren werd geschoven als wethouder. Ook wordt gesproken over de Haagse Markt. De marktkooplui was huurverlaging beloofd, maar uiteindelijk moeten ze nu juist meer betalen.

En mag je in de Haagse raad nog een vleesbitterbal eten of is dat uit den boze? Chris van der Helm (VVD) ziet weinig in de nieuwe vegetarische koers, Janneke Holman van PvdA is juist enthousiast.

Ook wordt de brief van waarnemend burgemeester Johan Remkes besproken met John Bijl – deskundige openbaar bestuur – en Haags raadverslaggever Maarten Brakema. Hoe ongebruikelijk is die reprimande van Remkes? En hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit van de Haagse raad?

Spuigasten heeft plaats in de Centrale Bibliotheek van 18.00 tot 19.00 uur. Publiek is van harte welkom om de talkshow bij te wonen.